شارژ کپسول های آتشنشانی
الزامات در خصوص متصدیان و شارژیست ها
ضروریست در هر کارگاه شارژ یک نفر به عنوان مدیر فنی حداقل با مدرک دیپلم و آگاه به کلیه مسائل مربوطه حضور داشته باشد.
کلیه متصدیان و پرسنل کارگاهی شارژ می بایست در اسرع وقت دوره های تخصصی و آموزش های مورد نیاز را در خصوص نحوه تست و شارژ حریق زیر نظر مبادی ذیربط و معتبر سپری کرده و نسبت به اخذ گواهینامه مربوط اقدام نمایند. (در غیر اینصورت پروانه کسب ایشان تمدید نخواهد شد.)پارس اقلیم پاژ شارژ کپسولهای آتشنشانی
صلاحیت مهارت پرسنل کارگاه های شارژ حریق قبل از بکارگیری (مشغول بکار شدن) بایستی توسط کمیسیون فنی و صلاحیت اتحادیه مورد تأیید قرار گیرد در غیر اینصورت مجاز به فعالیت در کارگاه شارژ نمی باشد. کلیه متصدیان کارگاه های شارژ در برابر عملکرد صحیح خاموش کننده(در خصوص تست، شارژ، تعمیر و تعویض قطعات، حمل و نقل صحیح و اصول انبارداری و … ) از به عهده مالک آن می باشد.
کلیه متصدیان و پرسنل کارگاه های شارژ بایستی ضوابط و الزامات این دستورالعمل را بطور کامل مطالعه و سرلوحه کار خویش قرار دهند.
استفاده از وسایل حفاظت فردی استاندارد و مناسب با توجه به مخاطرات محل (شامل کفش ایمنی، لباس کار، ماسک و …) ضروریست.
کلیه متصدیان و پرسنل کارگاه شارژ بایستی از تجهیزات استاندارد و روش کاری استاندارد جهت تست و شارژ استفاده نمایند.(پارس اقلیم پاژ فروش کپسولهای آتشنشانی)
کلیه بایستی عالوه بر بازرسی ظاهری و کلیه قطعات نسبت به لحاظ تست بدنه (هیدرواستاتیک) مورد بررسی قرار گرفته و در صورت نیاز جهت تست بدنه به مراکز دارای پروانه صلاحیت ارجاع گردد.
در صورتی که هر کارگاه شارژ دارای پروانه صلاحیت از اداره استاندارد در خصوص تست بدنه کپسول آتشنشانیهای تحت فشار باشد می توانند نسبت به تست هیدرواستاتیک آن راسا اقدام نمایند.
ضروریست کلیه متصدیان کارگاه های شارژ دستی نسبت به اخذ و ارسال کپسول آتشنشانیهای تحت فشار که نیاز به تست بدنه دارد به مراکز مجاز و دارای پروانه صلاحیت اقدام نمایند.
رعایت اصول ایمنی کپسول آتشنشانیهای تحت فشار مطابق فصل پنجم (تذکر: فقط کارکنان صلاحیت دار و آموزش دیده، مجاز به حمل، استفاده و عملیات به کارگیری از کپسول آتشنشانیهای تحت فشار باشند.)
الزامات در خصوص کارگاه شارژ کپسول آتشنشانی
کلیه کارگاه های سرویس و کنترل شارژ و تست حریق به خاطر ماهیت کاری بایستی در سطح زمین فعالیت نمایند.(کارگاه های شارژ زیرزمینی مجاز نمی باشند.)
حداقل فضای مناسب جهت کارگاه شارژ به طور خالص ۵۱ متر مربع بایستی در نظر گرفته شود. (فضای استقرار کپسول آتشنشانیها، دستگاه ها و تجهیزات، پلکان و … جزء فضای خالص کارگاه شارژ محسوب نمی گردد.)
حداقل ارتفاع سقف کارگاه شارژ ۳ متر در نظر گرفته شود. استقرار کارگاه های شارژ در مجاورت اماکن تجمعی، مسکونی، بیمارستان ها، مراکز تجاری، مدارس، جایگاه سوخت و … ممنوع می باشد و حداقل بایستی به شعاع ۲۱۱متر از آنها فاصله داشته باشد.
پیرامون کارگاه شارژ بایستی توسط مصالح بنایی مناسب و مقاوم در برابر ضربه و انفجار مسدود شده باشد و از بقیه قسمت ها نظیر اتاق مدیریت، دفتر فروش، انبار و … بطور ایمن جداسازی گردد.
کلیه کارگاه های شارژ بایستی مجهز به مکان خاص جهت قرارگیری کپسول آتشنشانیهای تحت فشار باشند.
در نظر گرفتن مکان مناسب به منظور نگهداری مواد اطفائی و تجهیزات یدکی (مجزا از کارگاه شارژ و با رعایت اصول انبارداری) ضروریست.
رعایت نظم و انضباط کارگاهی و جمع آوری و حذف وسایل و تجهیزات اضافی از محل کارگاه شارژ ، انبار و …
در نظر گرفتن تهویه مناسب و کارا (مکانیکیف طبیعی( با حداقل ۱۲ الی ۱۵ مرتبه تعویض هوای محل کارگاه در ساعت و همچنین فیلتر کردن آلودگی محل(گرد و غبار)
رعایت کلیه موارد و اصول ایمنی و بهداشتی کارگاه ها طبق ضوابط آئین نامه های وزارت کار(پارس اقلیم پاژ فروش کپسولهای آتشنشانی)
نصب تعرفه قیمت مصوب اتحادیه در خصوص خدمات شارژ در محل کارگاه (در محل قابل رویت)
حتی المکان توصیه می شود کارگاه های سرویس و کنترل شارژ خارج از محدوده شهری احداث و فعالیت نمایند.
توصیه می شود جهت ارتقاء سطح خدمات نسبت به بیمه کردن (بیمه مسئولیت) اقدام نمایند.
تجهیزات و مواد مورد نیاز کارگاه های شارژ
نکته: کلیه تجهیزات ومواد مورد استفاده در کارگاه های شارژ بایستی از نوع استاندارد بوده و به روش استاندارد مورد استفاده قرار گیرند.
میز کار استاندارد و گیره پنوماتیک و دارای محافظ و قابل قبول و تائید شده توسط اتحادیه
ابزار توزین دیجیتال (با توجه اوزان قابل شارژ) حتما در طول سال ۲ بار عمل کالبیره نمودن انجام شود
ابزار مخصوص شیر باز و بسته نمودن و لوازم یدکی استاندارد
مواد مصرفی استاندارد (انواع پودر استاندارد، کپسول های حاوی گازco2، ازت و … )با خلوص بالا و استاندارد
دستگاه حمل کپسول آتشنشانیهای بزرگ حاوی( گاز تحت فشار اعم از پر و خالی، شامل گاری دستی یا جرثقیل )
دستگاه پرس شیلنگ(هیدرولیک و یا دستی)
انبر پلمپ به همراه علامت مخصوص کارگاه شارژ کننده (استفاده از سرب و سیم مسی با ضخامت استاندارد
کارت متحداشکل با مشخصات دقیق متصدی و کارگاه شارژ و دیگر موارد مدنظر
حوضچه مناسب جهت بررسی قابل شارژ با ارتفاع و نور مناسب
تجهیزات حفاظت فردی به میزان کافی (کفش ایمنی، لباس کار مناسب، ماسک، …)
تهیه پمپ تزریق کارگاه هایی که نسبت به شارژ گاز co2 درکلیه اوزان اقدام نمایند
تجهیزات مناسب جهت تخلیه پودر در های قابل شارژ و معدوم نمودن آن(پارس اقلیم پاژ شارژ کپسولهای آتشنشانی)
تجهیزات مناسب جهت تمیز نمودن قطعات اعم از شیر درجه و لوله داخل فنر و شیلنگ
باید کارگاه های شارژ مجهز به دستگاه تخلیه پودر، پودر پر کن خودکار، دستگاه شارژ و گیره پنوماتیک مورد تائید اتحادیه باشند.
سایر وسایل و تجهیزات مصرفی و مورد نیاز
کلیه مانومترهای نصب شده بر روی دستگاه های شارژ می بایست عمل کالیبراسیون بر روی آنها انجام گرفته شود. داشتن تأییدیه کتبی از آن واحد الزامی است.
نکات ایمنی در شارژ کردن کپسول آتش نشانی
امروزه کم نیستند مراکز غیرقانونی شارژ کپسول آتش نشانی که بدون رعایت نکات ایمنی در شارژ کردن کپسول آتش نشانی میپردازند.مردم عادی جامعه به دلیل نا آگهی از خطرات شارژ غیرقانونی کپسول های آتش نشانی و هزینه نا چیز مراکز غیرقانونی مورد سوء استفاده قرار می گیرند.
نکات ایمنی در شارژ کردن کپسول آتش نشانی باید به آن توجه کرد:
ــ کارگاه های شارژ کپسول آتش نشانی که در زیر زمین قرار دارند غیر مجازاند وباید کارگاه در سطح زمین و در نزدیکی اماکن تجمعی احداث شود.
ــ کلیه پرسنل کارگاه شارژ کننده کپسول آتش نشانی باید مورد تأیید کمیسیون فنی باشد.
ــ بسیاری از کپسول های آتش نشانی ممکن است سالها بدون استفاده باشد اما وظیفه نهادهای قانونی است که در جهت افزایش آگاهی جامعه برآید.
ــ کپسول های آتش نشانی می بایست در طول سال چند بارتوسط کارشناسان مورد بررسی قرار گیرند.
ــ تعویض کردن مواد اطفایی کپسول آتش نشانی باید در مراکز قانونی صورت گیرد مواد اطفایی حریق در هر کپسول بسته به نوع آن متفاوت است وبرای تعویض آن باید از همان موادی استفاده شود که مشخصات آن درفاکتور کپسول آتش نشانی درج شده است.(پارس اقلیم پاژ فروش کپسولهای آتشنشانی)
ــ هرکپسول آتش نشانی باید از نظر سلامت فنی مورد بررسی قرار بگیرد.
ــ شارژ کننده باید دارای مجوز رسمی از مراکز قانونی اطفای حریق باشد.
ــبرای شارژ کننده استفاده ازوسایل ایمنی به دلیل مخاطرات احتمالی ضروری است.
ــ بلافاصله بعد از استفاده از کپسول آتش نشانی حتی اگر کپسول به طور کامل تخلیه نشده باشد برای پر کردن آن اقدام نمایید.
ــ سیستم های اطفای حریقی که دارای استانداردLPCBلابراتورBREانگلستان هستند مورد تأیید سازمان آتش نشانی است.
ــ سیلندر کپسول آتش نشانی باید در محیطی باز و دوراز تابش مستقیم خورشید یا سرمای مستقیم باشد.
ــ کپسول آتش نشانی باید درمکانی قابل دسترسی آسان و دور از صدمات فیزیکی ممکن قرار گیرد.
ــ حداکثر استاندارد ارتفاع برای نصب کپسول بسته به وزن کپسول بین ۱تا۱٫۵ مترمتغیر است.
ــ باتوجه به اینکه مواد اطفایی هر کپسول متفاوت است وبرای نوع خاصی از آتش سوزی مورد استفاده قرار می گیرد لذا با توجه به اماکن نصب از کپسول های حاوی مواد اطفایی خاصی استفاده می شود.
ایمنی در شارژ کردن کپسول آتش نشانی را هرگز دست کم نگیرید.
سرویس دوره ای و شارژ کپسول آتشنشانی
همه ساله حریق و انفجار در صنایع و مجتمع های مسکونی ،جان بسیاری از افراد را گرفته و صدمات جبران ناپذیری به اموال و تجهیزات وارد می نماید و این در حالیست که بررسی ها ثابت نموده که بیش از ۷۵ تا ۸۰ درصد حریق ها قابل پیش بینی و پیشگیری می باشند ،به طوری که اگر در فاز شروع حریق یک وسیله اطفائی مناسب مانند کپسول آتش نشانی در محل وجود داشته و افراد نحوه استفاده از آن را بدانند چه بسا از حریقهای سنگین وفجایع بسیاربزرگ جلوگیری خواهد شد.
بررسی جهت شارژ کپسول آتشنشانی :
تمام کپسول های آتش نشانی بر حسب نوع کپسول ، که با فشار دائم یا بالن دار باشند و نوع پودر داخل آنها ، طبق دستور سازنده در فواصل زمانی معین ( ماهیانه، سه ماهه، شش ماه و یا سالانه) باید مورد بازدید قرار دارد . تا در صورت مشاهده کمترین عیب و نقص و یا سپری شدن تاریخ شارژ آنها ، برای رفع عیب و یا شارژ مجدد اقدام نمود .(پارس اقلیم پاژ شارژ کپسولهای آتشنشانی)
هنگام تجدید شارژ کپسول های آتش نشانی ، باید فقط از همان نوع پودری که سازنده دستگاه توصیه کرده است و مشخصات آن روی کپسول ها درج شده است استفاده نمود.استفاده از سایر پودر ها می تواند مشکلات و خطراتی را باعث شود.
نکات ایمنی شارژ کپسول آتشنشانی :
- شارژکننده کپسول ها حتما باید عضو اتحادیه صنف ایمنی، کلاه و لوازم آتشنشانی باشند.
- پس از شارژ کپسول آتشنشانی باید دستگاه پلمپ شده و کارت شارژ به آن الصاق گردد.
- اگر شارژ کننده مدعی به تعویض پودر شد حتما با ید مشخصات پودر مورد استفاده در فاکتور ذکر گردد.
نکته: پودر های کپسول های آتش نشانی به هیچ وجه نیاز به تعویض ندارد و فقط زمانی پودر باید تعویض گردد که پودر در اثر مرور زمان سفت شده باشد.